IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
България
08:29 | 24 септември 2016
Обновен: 05:01 | 18 май 2024

Мотористи на бдение в памет на поредната жертва поискаха повече морал на пътя

Множеството настоя за повече морал на пътя и спазване на правилата за движение

По материала работи: Слав Велев
Мотористи на бдение в памет на поредната жертва поискаха повече морал на пътя

Десетки мотористи се събраха на бдение в памет на поредната жертва на войната о пътищата. В четвъртък вечер моторист загина на бул. „Симеоновско шосе” в София, след като се удари в такси, съобщи Нова телевизия. В петък близки на жертвата, както и други мотористи организираха бдение на лобното му място.То се изпълни с десетки свещи, опечелени лица и насълзени очи. Всички с любов към моторите в сърцата се събраха да почетат паметта на поредния от своето братство.

 

Множеството настоя за повече морал на пътя и спазване на правилата за движение. "Проблемът е, че всеки се качва зад волана или на мотоциклета, няма никакво значение, и просто си кара, както си иска, а не както трябва“, коментира един от участниците в събирането – Александър Бакалов пред bTV. "Пазим се, доколкото можем, но не е достатъчно, трябва и другите да пазят“, коментира друг моторист – Марио. Близки и познати на загиналия мъж припомниха, че това не е първият случай при който моторист загива, защото някой прави непозволен обратен завой. "Този завой трябва да се забрани, защото българинът не знае какво е това и не знае кога и къде да го прави. Това не е липса на култура, а тотална липса на самосъзнание, това са луди хора зад волана“, коментира Александър Бакалов. 

 

 

Четете още Новият пътен знак "Внимание! Мотористи" се въвежда през септември

 

 

Коментари

Новини Варна