IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
България
19:05 | 5 октомври 2016
Обновен: 07:11 | 18 април 2024

6-годишната Николета в гръцки ромски лагер. Българче ли е?

Детето е открито при роми, които не са биологичните му родители

По материала работи: Юлиян Атанасов
6-годишната Николета в гръцки ромски лагер. Българче ли е?

Полицията разпространи снимките на 6-годишната Николета, която бе открита вчера в ромски лагер в района на гръцкия град Лариса. Целта е момичето да бъде разпознато и униформените да получат повече информация за него, съобщава вестник "Български новини". Детето е живяло заедно с роми, които след изследвания се оказа, че не са неговите биологични родители. Момиченцето не е обявявано за изчезнало, а в момента полицията се опитва да открие биологичните му родители, както и пътя, по който детето се е оказало в ромския лагер.

 

По информация на bTV детето е българче. Николета обаче говори гръцки език.По случая са задържани трима души с обвинения за отвличане на деца, укриване на престъпник, нарушение на Закона за наркотици и оръжие. Детето е настанено в Многопрофилната болница на Лариса.От полицията умоляват гражданите, които имат информация да позвънят на телефони 2410-683171 и 2410-683157, в отдела по сигурност на полицията в Лариса.

 

 

Четете още:Оградата по границата с Турция ще е готова до края на годината

Коментари

Новини Варна