IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
България
14:05 | 1 ноември 2016
Обновен: 19:00 | 12 май 2024

БЧК: С всеки ден намаляват шансовете да се намери изгубеният мъж на връх Ботев

Христо Григоров обясни, че стотици хора са все още в планината и го издирват

По материала работи: Пламен Янков
БЧК: С всеки ден намаляват шансовете да се намери изгубеният мъж на връх Ботев

С всеки ден намаляват шансовете да се намери изгубеният мъж в района на връх Ботев. Това каза за Агенция „Фокус” председателят на Българския червен кръст (БЧК) Христо Григоров във връзка с издирването на 34-годишния мъж, изчезнал в района на връх Ботев, което продължава вече шести ден.

 

Христо Григоров обясни, че стотици хора са все още в планината и го издирват. Той уточни, че на място са представители на ПСС, МВР и армията. По думите му, те го издирват при изключително тежки условия в планината - при минус 9 градуса, сняг, мъгла и силен вятър. „Условия са такива,че се рискува живота и на тези, които търсят”, коментира Григоров. 

 

Според него този случай още един път демонстрира, че когато не се спазват елементарни правила се достига до нежелателни резултати.

 

Христо Григоров каза още, че цялата тази история потвърждава, че в нормално време, когато се минава преход от хижа в хижа, туристите не трябва да се движат сами и е необходимо да се обаждат, когато стигнат. „Това е съвсем нормално. Това е гаранция и сигурност. Ето този млад човек тръгва сам, но това е една голяма грешка”, коментира Христо Григоров. 

 

По думите му тази случка е развълнувала целия български народ. „Дано всички си извадим изводите от поредния случай на едно надценяване на собствените сили”, добави Христо Григоров. 

Коментари

Новини Варна