IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Начало
14:51 | 26 януари 2014
Обновен: 22:27 | 28 април 2024

Днес е неучебен ден за учениците във Варна

Днес е неучебен ден за учениците във Варна

По материала работи: manager
Днес е неучебен ден за учениците във Варна

Във връзка с непредвидените и извънредни обстоятелства в града, предизвикани от метеорологичната обстановка,и с оглед на провеждане на заседание на Областна комисия за борба с грипа и остри респираторни заболявания на 27.01.2014 г., кметът Иван Портних издаде заповед, с която разпорежда понеделник – 27-ми януари, да бъде неучебен ден за учениците в община Варна. Детските градини и ясли продължават да работят, като се препоръчва на родителите при възможност да оставят децата си вкъщи, съобщиха от Пресцентъра на Община Варна.

В понеделник предстои заседание на областната комисия за борба с грипа и острите респираторни заболявания, след което ще стане ясно дали във Варна ще има грипна ваканция.

Правомощия да обяви грипна епидемия има директорът на РЗИ – Варна. При отсъствието на 30% и повече на учениците от учебни занятия, директорите на учебните заведения на територията на съответната община уведомяват директора на РЗИ- Варна и Регионалния инспекторат по образование-Варна за това. На основание Методично указание № 9 от 25.09.2000г. на M3 за борба с грипа и острите респираторни заболявания (Заповед на M3 № РД 09-657 25.09.2000г.)директорът на РЗИ - Варна предлага на началника на РИО-Варна да се преустановят учебните занятия в съответното учебно заведение, за което е уведомен по надлежния ред.

Коментари

Новини Варна