IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
България
18:02 | 10 декември 2016
Обновен: 19:52 | 15 май 2024

Жертвите в Хитрино са седем

Селото вече е евакуирано, за да започне операцията по преместването на опасния товар

По материала работи: Слав Велев
Жертвите в Хитрино са седем

Жертвите от взрива в Хитрино вече са седем, броят на пострадалите остава 29. Сред тях има хора с тежки поражения, обяви пред камерата на bTV директорът на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” гл. комисар Николай Николов.
 

До момента официалната информация беше за петима загинали. Според местни хора обаче е възможно да са загинали и повече от седем души. Има и хора в неизвестност.
 

В момента село Хитрино вече е евакуирано.
 

„Наложи се да помолим хората да напуснат. Рисковано е това, което ще предприемем тази нощ, и искаме да намалим риска до минимум”, заяви гл. комисар Николов.
 

На място продължават работа 22 екипа на пожарната, т.е. само пожарникарите са 110 човека. Още толкова са служителите на полицията у гражданската защита.
 

За момента няма риск за хората, но риск ще възникне,  когато започне операцията по премественото на газа от влаковите цистерни в други транспортни средства.

 


Четете още:
Четирима от пострадалите в Хитрино са с опасност за живота
 

Коментари

Новини Варна