IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Новина на деня
10:23 | 26 декември 2016
Обновен: 11:35 | 21 април 2024

Очаква се засилен трафик по основните пътни артерии в страната

Вижте ограниченията

По материала работи: Слав Велев
Очаква се засилен трафик по основните пътни артерии в страната

Очаква се интензивен трафик по основните пътни артерии към големите градове в страната в последния ден от почивните дни за коледните празници. Десетки хиляди коли ще потеглят към столицата, отбелязва "Дарик".

 

Поради това са въведени определени мерки за облекчаване на трафика.
 

От 14 ч. до 20 часа в понеделник ще бъдат спирани камионите над 12 тона по автомагистралите и най-натоваренитe пътища, информират от АПИ.
 

Целта е повишаване на безопасността при пътуване, увеличаване на пропускателната способност на пътната инфраструктура и спокойно пътуване. Очаква се интензивно движение на входовете на София, по автомагистралите "Тракия", "Хемус" и "Струма" и пътя София - Кулата.
 

За улеснение на трафика през Владая и повишаване на пътната безопасност от 10 часа до 20 часа ще има две ленти за влизащите в София.
 

Поради продължаващите ремонтни дейности на тръбата за Варна на тунелите "Витиня" и "Ечемишка" на АМ "Хемус" преминаването през съоръженията се осъществява двупосочно в тръбата за София.


Четете още:

БДЖ пуска допълнителни вагони за празниците

Коментари

Новини Варна