IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
България
12:20 | 30 декември 2016
Обновен: 17:14 | 19 май 2024

МВР разширява мерките за безопасност преди празниците

Под специално наблюдение ще бъдат всички транспортни възли - гари, автогари и летища в страната

По материала работи: Слав Велев
МВР разширява мерките за безопасност преди празниците

МВР разширява мерките за безопасност преди Нова година. Това съобщи вътрешният министър Румяна Бъчварова.  Освен засиленото полицейско присъствие, предстоят проверки на хора и багажи по гари и летища. Към момента няма информация за подготвяна пряка терористична дейност на територията на страната, уточни Бъчварова.

 

Мерките за сигурност ще бъдат разширени, не само в големите градове по местата, където се очаква да се съберат повече хора, но и в курортите. Там ще бъдат разположени допълнителни екипи на полицията, особено в тези от тях, където има присъствие и на чужди граждани, съобщи Бъчварова. Под специално наблюдение ще бъдат всички транспортни възли - гари, автогари и летища в страната.  

 

Министърът апелира гражданите да бъдат наблюдателни и, ако станат свидетели на необичайни действия от страна на лица, особено на места, където се събират много хора, веднага да алармират МВР.

 

БНР

 

Четете още: 

БДЖ предоставя 12 500 допълнителни места във влаковете по празниците

 

Коментари

Новини Варна