IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
България
12:11 | 16 януари 2017
Обновен: 20:33 | 16 март 2024

Полицията разследва убийството на две кучета

Четириногите били застреляни

По материала работи: Борис Проданов
Полицията разследва убийството на две кучета

Полицията в Смолян е започнала разследване на убийство на две кучета, които са били застреляни.


Четириногите били открити около 16,30 часа в неделя, в района на една от промишлените зони в града, предаде Дарик радио.


Сигналът за инцидента е бил подаден от охранителя на завода „Арексим", който съобщил, че е чул изстрели от огнестрелно оръжие в близост до предприятието.


На място пристигнал патрул на полицията, който при обхода си се натъкнал на двата трупа, които по предварителна информация са безстопанствени и от различни породи.


По първоначални данни най-вероятно те са застреляни с ловно оръжие, тъй като са открити сачми от ловни патрони.


„Тепърва ще се изяснява с какво оръжие са убити, назначени са множество експертизи и аутопсия на умъртвените кучета", коментира говорителят на полицията в Смолян Цветелина Черкезова, която уточни, че по случая е образувано досъдебно производство.


Това е поредният сигнал, постъпил в полицията от началото на годината, за убийство на кучета. Преди това жител на рудоземското село Чепинци се оплака, че четириногото му е било отровено.


В последните месеци на миналата година пък в Девин бяха открити трупове на десетина кучета, за които отново се предполага, че са били отровени.

 

Още по темата: Двама нахапани от кучета за ден в Пловдив

Коментари

Новини Варна