IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
България
17:50 | 18 януари 2017
Обновен: 09:33 | 18 април 2024

До 19 ч ще стане ясно дали гръцките фермери ще блокират Кулата

МВР поддържа постоянен контакт с гръцките власти за изпреварваща информация за евентуални протестни действия

По материала работи: Слав Велев
До 19 ч ще стане ясно дали гръцките фермери ще блокират Кулата

Тази вечер до 19 ч ще имаме яснота дали гръцките фермери ще блокират ГКПП Кулата. В непрекъснат диалог съм с гръцкия си колега. Имаме готовност да не допуснем или ограничим отрицателния ефект от евентуално блокиране на границата", каза вътрешният министър в оставка Румяна Бъчварова в Благоевград. Тя, заедно с директорите на Главните дирекции "Гранична полиция" и "Национална полиция" - гл. комисар Светлан Кичиков и гл. комисар Христо Терзийски, извършиха оглед на трасето и обсъдиха с ръководството на ГКПП  Кулата плановете за организация на движението и преминаването при евентуално осъществяване на намеренията за блокада от страна на гръцките фермери.

Целта е да бъдат предприети всички възможни превантивни действия в рамките на правомощията на българските гранични власти. МВР поддържа постоянен контакт с гръцките власти за изпреварваща информация за евентуални протестни действия. Вътрешният министър провери работата на пункта и по линия на противодействие на контрабандата, нелегалната миграция и трафика на хора и наркотици. Средно около 1300 камиона преминават и се проверяват на денонощие от служителите на ГКПП-Кулата. "Сега са най-важни дипломатическите усилия, които се полагат, за да не се стигне до блокада. Надявам се да не се стига до там", допълни Бъчварова. Тя е категорична, че не би подкрепила контраблокада от страна на наши превозвачи, а по-скоро би съдействала да не се допусне напрежение на пункта.

 

24chasa.bg

 

Четете още: Родни превозвачи готови да блокират границата с Гърция

 

Коментари

Новини Варна