IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
България
17:21 | 18 януари 2017
Обновен: 09:33 | 18 април 2024

Местят в "Пирогов" момченцето с измръзнали крачета от Долна Липница

От социалните служби, които се занимават със случая казаха, че настаняването на момчето и 4-годишната му сестричка при този приемен родител е прекратено

По материала работи: Слав Велев
Местят в "Пирогов" момченцето с измръзнали крачета от Долна Липница

Снимка: 24 часа

6-годишното момченце, отглеждано от приемна майка, което бе прието с измръзване в Търновската болница в понеделник, ще бъде преместено за лечение в специализирана клиника в "Пирогов".  Опасността от ампутация на премръзналите пръстчета на краката му все още не е отминала, каза шефът на първо хирургично отделение д-р Божидар Ангелов. 

 

"Проведохме консултация по телефона с националния консултант по изгаряния и детето ще бъде транспортирано в четвъртък със специализиран транспорт на търновската болница в Пирогов", каза лекарят. То ще бъде придружавано от приемната майка, която няма обяснение как се е стигнало до тежкото състояние.

Д-р Ангелов обясни, че и десетте пръстчета на краката на момченцето са измръзнали и има риск от ампутация. В следствие на провежданото лечение обаче състоянието му се подобрява. "Тази сутрин състоянието на пръстчетата е малко по-добро, но още е рано за прогнози", каза той. От социалните служби, които се занимават със случая казаха, че настаняването на момчето и 4-годишната му сестричка при този приемен родител е прекратено.  Момиченцето вече е настанено в друго приемно семейство, а след като бъде изписано от болница, братчето му също ще живее при друго семейство от приемната грижа.

 

24chasa.bg

 

Четете още: Потвърдиха присъдата на мъж, изнасилвал системно малолетната си племенница

 

 

Коментари

Новини Варна