IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
България
18:22 | 15 февруари 2017
Обновен: 04:52 | 28 март 2024

Президентът и патриархът се обединиха около отстояването на нравствените ценности

На срещата присъстваха и митрополитите от Светия Синод на Българската православна църква

По материала работи: Борис Проданов
Президентът и патриархът се обединиха около отстояването на нравствените ценности

Отстояването на непреходните нравствени ценности и благоденствието на всеки човек и обществото са обща грижа за държавата и Българската православна църква. Около тази позиция се обединиха президентът Румен Радев и Негово Светейшество Българският патриарх Неофит, съобщават от "Дондуков 2".

 

Срещата се състоя по покана на патриарха, като на нея присъстваха и митрополитите от Светия Синод на Българската православна църква.

 

Патриарх Неофит и митрополитите се обърнаха към държавния глава с думите: "Не се съмняваме, че когато взимате решения за България Вие ще се ръководите от евангелските ценности, от стремежа към мир, любов и правда, и във всичките си дела ще търсите какво е полезно за българския народ".

 

Румен Радев подчерта, че православните миряни и всички наши сънародници са посрещнали с надежда първите думи на Българския патриарх още след неговия избор. Той уточни, че това са послания в подкрепа на единството както на църквата, така и на обществото ни. По думите на държавния глава тази надежда е все по-силна, защото има много предизвикателства пред ценностите, вярата и изконните добродетели.

 

Президентът отбеляза, че в съгласието, вярата и единството е нашият успех както в църковните дела, така и в държавата ни. Той призова всеки на своето поприще да изпълнява просветено и с отговорност своята мисия.

 

Румен Радев увери още, че има искрено желание и твърда воля за съпричастност към всяка достойна изява, подкрепяща българската духовност и християнските ценности. По думите му те са многовековни стожери на национално самосъзнание и са вградени в основите на държавността ни.

 

Радев поднесе на патриарх Неофит издание на "История славянобългарска". Той пожела здраве, мирни и светли дни на патриарха и митрополитите.

news.bg

 

Четете още:  Визите за Канада отпадат

 

 

Коментари

Новини Варна