IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
България
17:14 | 17 февруари 2017
Обновен: 10:02 | 18 април 2024

Стефан Янев: Или машинно гласуване навсякъде, или никъде

По време на срещата с областните управители вицепремиерът е поискал от тях да уточнят редица въпроси по организацията на изборите и в началото на март

По материала работи: Слав Велев
Стефан Янев: Или машинно гласуване навсякъде, или никъде

На предстоящите парламентарни избори би трябвало или навсякъде да има машини за гласуване, или никъде,  стана ясно от коментара на вицепремиера и военен министър Стефан Янев след разговор с областните управители. Те проведоха първата си среща във връзка с предстоящите предсточни избори.

 

 

В сряда от проверка на правителството стана ясно, че осигуряването на машини за гласуване във всяка секция би било изключително трудно. Вицепремиерът обясни, че 22 февруари е крайният срок за получаване на оферти от фирми, които биха осигурили машини. А след това ЦИК ще вземе решение.

 

"Към момента дали има развитие по отношение дали някоя фирма е подала документи за обществената поръчка мисля, че по-скоро отговорът е не, но не съм сигурен", посочи Стефан Янев.

 

Той допълни, че ако не се осигурят машини, ще трябва да се гласува с хартия. "Как ще се произнесат вече в правния свят, ангажиран с тълкуването на този казус, не мога да коментирам, а и не мисля, че е редно", каза още вицепремиерът.

 

 

Стефан Янев не пожела да вземе отношение по вариант на вота на 26 март да има частично машинно гласуване. "Последното решение на Висшия административен съд мисля, че е категорично - или машини навсякъде, или не. Така че това е една трета хипотеза, която не бий искал да коментирам. По-скоро очакванията са да има или за всички, или няма да има", допълни той.

 

 

По време на срещата с областните управители Янев е поискал от тях уточнят редица въпроси по организацията на изборите и в началото на март отново да разговарят. 

 

 

Dariknews.bg

 

Четете още: 

МС: Технически не можем да осигурим машинното гласуване

 

Коментари

Новини Варна