IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
България
18:05 | 23 февруари 2017
Обновен: 10:10 | 18 април 2024

Софиянци отказват да си купуват „незаконни” билети

От Столична община обявиха, че ще обжалват решението пред Върховния административен съд

По материала работи: Деян Михайлов
Софиянци отказват да си купуват „незаконни” билети

Граждани не си купуват билет за градския транспорт в София заради решението на Софийския административен съд да отмени поскъпването.

 

Припомняме, че цената на билета поскъпна от 1 лев на 1,60 лв. от 1 юни. Преди ден магистратите отмениха наредбата на Столична община, с която беше увеличена цената. Тричленен състав е отменил като незаконосъобразна наредбата за изменение и допълнение на наредбата за реда и условията за пътуване с обществения градски транспорт на територията на Столична община и приложенията към нея, приета на 14 април 2016 година.


Тоест новият текст в нея - от лятото на 2016 г., според който цената на еднократното пътуване в градския транспорт скочи с 60%, е незаконен и не е имало основание да бъде приеман.

 

От Столична община обявиха, че ще обжалват решението пред Върховния административен съд, който е последна инстанция.

 

Гражданска инициатива поиска да се върне старата цена на билетчето.


Контрольорите не глобяват пътниците без билет, които са "въоръжени" с мотив, че той е незаконен. Контролите заявяват, че още нищо не е решено и предстои обжалване пред петчленния състав на съда.

 

Хората са масово недоволни и коментират незаконното поскъпване на билетчето. Те питат кой ще им върне парите досега.

news.bg

Коментари

Новини Варна