IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
България
16:33 | 26 февруари 2017
Обновен: 04:46 | 18 май 2024

Велосипедисти излизат на протест след смъртта на Мартин Гачев

„Спрете да убивате колоездачи”, призовават организаторите

По материала работи: Борис Проданов
Велосипедисти излизат на протест след смъртта на Мартин Гачев

Велосипедисти излизат на протест след като един от най-добрите колоездачи в България, Мартин Гачев загина трагично на пътя, блъснат от тир.
 

Демонстрацията се организира от клуб „Велосити” и беше обявена във „Фейсбук”. Тя ще се проведе пред НДК под надслов „Спрете да убивате колоездачи”.
 

„Напусна ни един прекрасен човек. По недостоен начин. Един от най-вдъхновяващите хора в България, уникален колоездач, шампион и човек за пример. Мартин Гачев ще липсва на всички ни. И само ние ще изгубим от неговата липса. Защото той е личност, която имаше много знания и опит, които раздаваше на всеки, за да му помогне”, заявяват колоездачите.
 

„Искаме отговорно поведение от всеки шофьор, отнасяне с цялата строгост на закона от страна на органите, отговорни за спазването му, непозволяване на Прокуратурата да допусне пускането на виновния шофьор на тир, причинил смъртта на Мартин Гачев и най-тежката възможна присъда от страна на съда!”, пишат организаторите на протеста.

vesti.bg

 

 

 

 

Коментари

Новини Варна