IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
България
17:10 | 26 март 2017
Обновен: 06:30 | 24 април 2024

Кандидат-студенти пишат в изпит по история в СУ

Бъдещите студенти разсъждаваха върху средновековното развитие на България и Балканската война

По материала работи: Юлиян Атанасов
Кандидат-студенти пишат в изпит по история в СУ

В решителния за изборите ден стотици кандидат-студенти се явиха на изпит по история в Софийския университет. Бъдещите възпитаници на Алма матер избираха между две теми - средновековното развитие на България при хан Крум и хан Омуртаг и Балканската война.

 

"Вероятно политиците са тръгнали по нашите стъпки, защото нашият изпит беше определен преди да има избори и надявам се да заложат и на науката и на образованието в България. Това е надеждата", сподели деканът на историческия факултет доц. д-р Тодор Попнеделев. Тази година паралелно с писането на анализ, кандидат-студентите се явиха и на тестова част. Идеята е да се проверят знанията върху цялото съдържание в учебната програма. Въпреки новия модул в изпита, явилите се споделиха, че това не ги е затруднило. Други пък разказаха, че след университетската зала и изпита по история директно се отправят към тъмната стая, за да дадат своя глас за бъдещето.

 

 

bgonair.bg

 

Четете още: Аварирал камион затруднява движението по АМ „Хемус”

Коментари

Новини Варна