IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
България
21:17 | 19 април 2017
Обновен: 03:49 | 29 април 2024

МВнР с позиция за референдума в Турция

Изразява се и увереност, че след референдума, България и Турция ще могат да се съсредоточат върху развитието на двустранните отношения

По материала работи: Деян Михайлов
МВнР с позиция за референдума в Турция

Външното ни министерство излезе с официална позиция за ситуацията в Турция след референдума.

От Външно подчертават, че предвид близките резултати на референдума, единственият възможен път към национален консенсус в Турция е съблюдаването на основните демократични норми и спазването на ангажиментите, произтичащи от членството на страната в международни организации.

Изразява се и увереност, че след референдума, България и Турция ще могат да се съсредоточат върху развитието на двустранните отношения, основани на равнопоставеност, уважение, добросъседство и доверие.

Ето и позицията на МВнР

България отчита предварителните заключения на наблюдателната мисия на ОССЕ/БДИПЧ за проведения референдум за конституционни промени в Република Турция и очаква нейния окончателен доклад.

Предвид близките резултати на референдума, единственият възможен път към национален консенсус е съблюдаването на основните демократични норми и спазването на ангажиментите, произтичащи от членството на Турция в международни организации.

Изразяваме увереност, че след 16 април 2017 г. ще можем да се съсредоточим върху развитието на двустранните отношения с Република Турция, основани на принципите на равнопоставеност, уважение на интересите на двете страни, добросъседство и взаимно доверие.

news.bg

Коментари

Новини Варна