IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
България
19:39 | 26 април 2017
Обновен: 02:21 | 28 февруари 2024

19 договора с 4 адвокатски фирми иззе прокуратурата от НЕК

Разследва се периодът за последните две години

По материала работи: Деян Михайлов
19 договора с 4 адвокатски фирми иззе прокуратурата от НЕК


Над 8 часа и половина продължи проверката на прокуратурата в Националната електрическа компания (НЕК). Прокурорите са иззели 19 договорара за адвокатски услуги с четири различни фирми, съобщи Нова телевизия.

 

Припомняме, че групата прокурори щурмува сградата на НЕК в 10.30 часа. Разследващите работят по дело за безстопанственост. Разследването се води срещу неизвестен извършител и е за умишлена безстопанственост. Проверката е по сигнал от ДАНС.


Прокурорите обясниха пред журналистите, че са иззети 19 папки с 19 договора с четири адвокатски фирми. Те са се явявали по различни дела срещу НЕК, въпреки че компанията има собствена правна дирекция.

 

Разследва се периодът за последните две години. Прокуратурата разследва злоупотреби за 1 млн. лева.

 

Кои са фирмите предстои да стане ясно в следващите дни, след като прокуратурата се запознае с договорите.

 

"24 часа" допълва, цитирайки прокурор Емилия Варадинова, че сред сключените договори не попада такъв по дело срещу "Белене". Сред иззетата документация има договори за обществени поръчки, но Варадинова не пожела да коментира. Тя обясни, че тепърва предстои да се запознаят с договорите. Прокурорката отказа да каже дали сред тях има и такива, които са сключени с отделни адвокати.


news.bg

Коментари

Новини Варна