IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
България
11:16 | 30 април 2017
Обновен: 23:07 | 15 април 2024

Заради прибирането: Утре следобед спират камионите

От 14 до 20 часа камионите над 12 тона ще бъдат отбивани

По материала работи: Юлиян Атанасов
Заради прибирането: Утре следобед спират камионите

На 1 май, утре, от 14.00 до 20.00 часа се ограничава движението на камионите над 12 тона по автомагистралите и най-натоварените пътища, съобщиха от пресцентъра на Агенция "Пътна инфраструктура”. Целта е повишаване на безопасността, увеличаване на пропускателната способност на инфраструктурата и спокойно пътуване на шофьорите в края на трите почивни дни.Шофьорите трябва да карат внимателно и със съобразена скорост, да не предприемат резки маневри и да спазват ограниченията, пътната сигнализация и указанията на "Пътна полиция", която следи и предприема необходимите действия за организацията на движението.

 

 

Ограничено ще е преминаването на камионите над 12 тона по следните участъци от републиканската мрежа:

• автомагистралите;

• път I-1 с. Ребърково - Ботевград, като движението се пренасочва по път II-16 Ребърково - Своге - София;

• път I-1 - етапна връзка на лот 2 на АМ "Струма" при Благоевград - ГКПП "Кулата";

• път I-4 п. в. "Коритна" - Велико Търново - Шумен;

• път I-5 Русе - Велико Търново;

• път I-8 ГКПП "Калотина" – София;

• път I-9 Варна - Бургас;

• път II-18 Околовръстен път на град София;

• път II-99 Бургас - Царево.

 

Забраната не важи за МПС, превозващи бързоразвалящи се хранителни продукти и товари на температурен режим, живи животни и опасни товари (ADR).За улеснение на трафика през Владая и повишаване на пътната безопасност утре - 1 май, от 10 ч. до 20 ч. ще има две ленти за влизащите в София на път I-1 (Е-79). Временната организция ще е от км 278+910 до 282+038 и от пътен възел "Даскалово" до кръстовище "Драгичево" от км 285+660 (кръстовището за Рударци) до км 286+847 (бензиностанция "Петрол").Алтернативният маршрут на първокласния път през Владая е АМ "Люлин".Поради продължаващите ремонтни дейности на тръбата за Варна на тунелите "Витиня" и "Ечемишка" на АМ "Хемус" преминаването през съоръженията ще се осъществява двупосочно в тръбата за София. Алтернативният маршрут на движение за избягване на ремонта в двата тунела е: от София за Варна е път I-1 - от 215-ти км /при пътния възел при 30-ти км на АМ "Хемус" /Витинска река/ до км 204+200 - обходен път на Ботевград, а след това по път II-17 до пътен възел "Ботевград" на АМ "Хемус" и обратно.

 

Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка от безплатното мобилно приложение LIMA, интернет страницата на АПИ – www.api.bg, lima.api.bg и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ. В агенцията целогодишно при 24-часов режим работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за състоянието на републиканските пътища.

 

dnes.bg

Четете още: Българските плодове и зеленчуци пострадаха от студа

 

Коментари

Новини Варна