IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
България
09:57 | 8 май 2017
Обновен: 12:57 | 24 април 2024

Започват интензивни проверки на язовирите в цялата страна

Приоритет при контрола ще бъдат язовири, за които вече са давани предписания

По материала работи: Юлиян Атанасов
Започват интензивни проверки на язовирите в цялата страна

Стартирането на интензивни проверки в цялата страна на язовирите разпореди министърът на икономиката Емил Караниколов. Той е провел днес среща с ръководството на Държавната агенция за метрологичен и технически надзор (ДАМТН), на която са набелязани мерки, свързани с надзора на язовирните стени и техните съоръжения, съобщиха от ведомството.

 

Приоритет при контрола ще бъдат язовири, за които вече са давани предписания, стана ясно по време на срещата. Обсъдени бяха и предстоящи нормативни промени, които да доведат до ясна и конкретна регламентация на контролните правомощия на държавната агенция. С измененията ще се цели персонализиране на отговорността за поддръжката на съоръженията и тяхната безопасна експлоатация. Освен това се очаква да бъде направена категоризация на язовирите в зависимост от обема и височината на стената. Първите работни предложения за нормативни промени ще бъдат готови до края на месец май.

http://agrozona.bg

 

Четете още: От вторник започва прием на заявления за конверсия на лозя

Коментари

Новини Варна