IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
България
17:10 | 9 май 2017
Обновен: 14:31 | 19 април 2024

Близо 64 000 четвъртокласници на външното оценяване по БЕЛ утре

Резултатите от националните външни оценявания по всеки от предметите се измерват в точки и се вписват в удостоверението за завършен IV клас

По материала работи: Слав Велев
Близо 64 000 четвъртокласници на външното оценяване по БЕЛ утре

63 932 ученици от четвърти клас трябва да се явят утре на национално външно оценяване (НВО) по български език и литература. Изпитът започва в 10.00 ч. и ще се проведе в 1870 училища, съобщиха от МОН. Продължителността е един учебен час, а за децата със специални образователни потребности – два учебни часа.

 

В петък (12 май 2017 г.) предстои второто външно оценяване по математика, а в понеделник (15 май 2017 г.) и във вторник (16 май 2017 г.) са тестовете по човекът и природата и човекът и обществото.

 

Резултатите от националните външни оценявания по всеки от предметите се измерват в точки и се вписват в удостоверението за завършен IV клас. С точките от изпита по математика може да се кандидатства в профилираните гимназии с профил “Математически” и “Природни науки”, като тежестта на резултата при балообразуването се определя от Педагогическия съвет на конкретното училище.

 

Целта на националните външни оценявания е да измерят индивидуалните постижения на учениците по различните предмети и да се определени необходимостта от подкрепа, както и да се осъществи мониторинг на образователния процес на различни равнища – училищно, регионално и национално.

 

 

Четете още:   Най-много зрелостници във Варна ще държат матура по английски

 

 

 

Коментари

Новини Варна