IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
България
09:43 | 24 май 2017
Обновен: 19:38 | 2 май 2024

След скенера: Георги Иванов няма тежки увреждания на мозъка

Космонавтът бе приет с инсулт във ВМА в понеделник

По материала работи: Слав Велев
След скенера: Георги Иванов няма тежки увреждания на мозъка

Първият български космонавт Георги Иванов няма тежки поражения на мозъка след прекарания инсулт. Това показа повторен преглед със скенер показва, че инсултът не е нанесъл тежки поражения на мозъка му, съобщиха за "Монитор" от ВМА.

Още вчера реаниматорите започнаха да го извеждат от изкуствената медикаментозна кома и се очаква до 24 часа той да бъде контактен. Когато това стане, лекарите ще могат да му снемат пълен неврологичен статус и да кажат от какви рехабилитационни процедури ще има нужда занапред.

 

Георги Иванов беше приет по спешност в реанимацията на Клиниката по интензивно лечение във Военно-медицинска академия рано сутринта в понеделник с исхемичен мозъчен инсулт в тежко състояние и с опасност за живота.

 

Екипът на доц. Евелина Одисеева, началник на клиниката първоначално го въведе в медикаментозна кома, докто бъде стабилизирано общото му състояние с медикаменти.

 

В неделя вечерта Георги Иванов е претърпял битов инцидент, получил травма на раменната става и лек удар в главата. След това той се е чувствал добре и затова пред нощта не е потърсил медицинска помощ.

 

На сутринта обаче станал възбуден и неспокоен. Затова близките му извикали линейка на Центъра за спешна медицинска помощ, която го закарала във ВМА.

 

 

Dnes.bg

 

 

Коментари

Новини Варна