IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 23°
България
20:59 | 15 август 2017
Обновен: 10:52 | 28 февруари 2024

Що за майки са тези, които изоставят децата си?

Защо се изоставят бебета на улицата - коментар на директора на психиатрията в Курило Цветеслава Гълъбова пред Bulgaria ON AIR (ВИДЕО)

По материала работи: Слав Велев
Що за майки са тези, които изоставят децата си?

Що за майки са тези, които изоставят децата си? Коментар по темата направи директорът на психиатрията в Курило Цветеслава Гълъбова в студиото на Bulgaria ON AIR. 
 

За две седмици три майки изоставиха новородените си бебета на улицата, като едно от тях безвъзвратно си замина. Кое кара някои хора да бъдат безотговорни? Или пък са отчаяни? 

 

Според директора на психиатрията в Курило Цветеслава Гълъбова като общество сме в състояние на необявена гражданска война срещу ценностната си система. Тя допълни, че доказателство за това е постоянната агресия в училище, семейство, етнос срещу етнос, на улицата и в парка, на пътя и дори в детската градина.
 

"Болестта е навсякъде в обществото ни, но е факт и това, че в някои социални групи или етноси агресията е по-честа. Липсата на знание и нежеланието да се научиш да се справяш с трудните неща е голям проблем", отбеляза тя в студиото на "България сутрин".
 

По нейни думи не бива да се прави обобщение какво се случва с българските момичета, тъй като хората са много различни. Проблемът е кое довежда до решението да бъде изоставено новородено, което 9 месеца е носено от майката, уточни още Гълъбова.
 

"Нищетата в България е в ужасяващи размери и преспокойно може да бъде причина за изоставянето на децата. Все по-често виждам стари хора, които да претърсват контейнерите за боклук", заключити гостът пред Bulgaria ON AIR.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Коментари

Новини Варна