IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 23°
България
20:45 | 17 август 2017
Обновен: 10:57 | 28 февруари 2024

Работник падна от скеле в Бургас

Мъжът е бил от бригада, която санирала блок в квартала

По материала работи: Деян Михайлов
Работник падна от скеле в Бургас

Работник падна от скеле на жилищен блок в квартал "Славейков" в Бургас. Мъжът е починал. Инцидентът е станал около обяд. Мъжът е бил от бригада, която санирала блок в квартала.

Изяснено е, че работникът се качил на скелето на петия етаж, но се подхлъзнал и паднал върху козирката на блока.

По информация на bTV скелето, на което е станала трудовата злополука, не е било обезопасено. Между скелето и работната площадка имало разстояние от половин метър. Работникът бил без въжета. Скелето нямало и обезопасителна мрежа. 

От bTV посочват и че мъжът е паднал от осмия етаж. Мъжът е бил без колан и каска. 

Живеещите в района споделят, че се страхуват от ремонтните дейности.

Припомняме, на 8 юли отново стана трудов инцидент с работник. Тогава почина 25-годишен мъж, който саниране блок в квартал "Изгрев".

Вчера Изпълнителната Агенция Главна инспекция по труда предоставиха статистика, според която работодателите в страната не полагат достатъчно грижи за обезопасяването на работните места на служителите си. Повече от 60% от нарушенията, открити в хода на проверките на ИА ГИТ, установяват нарушение на безопасността на работниците.

Стана ясно и че тази година в страната са станали 76 трудови злополуки.


news.bg

Коментари

Новини Варна