IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
България
20:17 | 19 август 2017
Обновен: 01:01 | 16 април 2024

Daily Mail: България обяви война на пияните британски туристи

Вицепремиерът Валери Симеонов иска страната да привлича по-платежоспособни туристи

По материала работи: Юлиян Атанасов
Daily Mail: България обяви война на пияните британски туристи

Курортът „Слънчев бряг“ в България се е превърнал в Мека за британските туристи, които търсят нещо повече от евтино пиене и шумен купон на плажа, пише Daily May в своя статия.Буйните британци, които се отправят към България с тази цел, ще се сблъскат с „война“ срещу шума. След серия проверки на нощни клубове беше отменен и музикален фестивал.Заместник министър-председателят на страната Валери Симеонов, който лично предвождаше проверките, обеща да предприеме мерки срещу общественото пиянство и силна музика, което предизвика полицейска акция в два нощни клуба в популярния курорт, за които се смята, че са нарушили разпоредбите за шума.

 

„В нашата страна царят беззаконие и вакналия - ние ще я променим!", каза Симеонов в съобщение, публикувано във Facebook. "Така ще привлечем по-платежоспособни туристи и ще имаме по-качествен ръст на туризма!", казва още той.Организаторите на фестивала Solar Summer се притесняват от проверките срещу шума и отмениха събитието, което привлича международни DJ-и, включително и Пийт Тонг. Те възнамеряват да предприемат и съдебни действия срещу Симеонов.

 

България, която през миналата година е привлякла 281 хил. британски туристи, не е единствената страна, която се опитва да се отърве от пияните британски туристи. През юни MailOnline писа за арести на британци на испанския о. Майорка, които са лежали голи на улицата със секс кукли.В Магалуф, една от най-популярните дестинации в Майорка за британските туристи заради евтиния алкохол и няколкото нощни клуба, властите наредиха на екипажите на яхти да задържат пияните туристи на борда. 

investor.bg

 

Четете още: 10 хил. българи облякоха народни носии в Жеравна

Коментари

Новини Варна