IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
България
18:58 | 4 септември 2017
Обновен: 17:45 | 17 април 2024

Аварийните екипи на ЕНЕРГО-ПРО възстановиха електрозахранването на 59 населени места

Продължава работата по отстраняването на локални повреди

По материала работи: Слав Велев
Аварийните екипи на ЕНЕРГО-ПРО възстановиха електрозахранването на 59 населени места

Разразилата се късно снощи буря в различни райони на Североизточна България нанесе щети по електроразпределителната мрежа, обслужвана от ЕНЕРГО-ПРО, съобщиха то дружеството. Най-сериозни са били пораженията, които стихията е нанесла в област Русе, където силният вятър, придружен от обилен дъжд и град, е причинил многобройни аварии по мрежата средно напрежение, а също така множество локални повреди по съоръженията ниско напрежение.

 

Лошите атмосферни условия са доведоли до прекъсване на електрозахранването на 59 населени места в Североизточна България. Най-много – 43, са били на територията на Русенка област. Четири села в област Горна Оряховица, три в Търговищко и девет в област Разград също са останали без електричество, вследствие на влошената метеорологична обстановка.

 

Аварийните екипи на електроразпределителната компания са работили през цялата нощ на 3 срещу 4 септември, като дейността по локализиране и отстраняване на авариите е продължила през целия днешен ден. Мощната гръмотевична буря в част от засегнатите райони е усложнила сериозно работата на екипите на ЕНЕРГО-ПРО. Въпреки тежките условия, специалистите на компанията поетапно са отстранили авариите по мрежата и са възстановили електрозахранването на всички населени места. Продължава работата по отстраняването на локални повреди, които засягат отделни адреси. Клиентите на ЕНЕРГО-ПРО могат денонощно да подават сигнали за аварии на националната  телефонна линия на компанията 0700 1 61 61.

Черно море

Коментари

Новини Варна