IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 20°
България
18:15 | 10 октомври 2017
Обновен: 01:54 | 16 април 2024

Приемат се заявления за осигуряване на детегледачи

Право да участват по проекта имат родители на деца до 5-годишна възраст, които не са записани в детски заведения

По материала работи: Юлиян Атанасов
Приемат се заявления за осигуряване на детегледачи

Агенцията по заетостта вече приема заявленията по проект „Родители в заетост”, съфинансиран от Европейския социален фонд на Европейския съюз чрез Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” 2014-2020, съобщават от агенцията.Проектът подпомага родителите да продължат трудовата си реализация и същевременно да бъдат спокойни за отглеждането на своите деца.

 

 

Право да подават заявления имат родители на деца от 0 до 5-годишна възраст, които не са записани в детски заведения. Родителите, които към момента на кандидатстване не са включени в заетост, следва да започнат работа при работодател или като самоосигуряващо се лице в рамките на четири месеца от получаване на услугата за отглеждане на дете, а детегледачът може да полага грижа за детето в срок до 18 месеца.Бюрата по труда ще извършат подбор сред регистрираните лица за детегледачи, които ще бъдат насочени за одобрение от родителите. Те ще могат да изберат най-подходящия детегледач за детето си и да се върнат на работа, за да продължат професионалната си кариера или да намерят подходяща работа.Общият размер на безвъзмездната финансова помощ по проекта е 20 млн. лв.

 

Срокът за прием на заявления е до 31 октомври 2017 г. или до изчерпване на финансовия ресурс по проекта. Очакванията са, че с планираните средства ще се осигури подкрепа за 1500 родители за отглеждане на техните деца.Заявления ще се приемат на хартиен носител, лично във всички бюра по труда в страната.

investor.bg

 

 

Четете още: Лекарският съюз настоява да се преразгледат алгоритмите на клиничните пътеки

Коментари

Новини Варна