IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
България
18:44 | 16 октомври 2017
Обновен: 01:57 | 16 април 2024

За 56% от българите членството в ЕС носи ползи

В Ирландия 90% от хората дават положителен отговор, а в Италия делът им е само 39%

По материала работи: Деян Михайлов
За 56% от българите членството в ЕС носи ползи

56% от българите членството в Европейския съюз носи полза на страната, показват данните от проучване, подробности за което ще бъдат дадени в сряда. В сравнение с миналата година, процентът на споделящите това мнение е скочил със 7%.

Като цяло близо две трети от европейците смятат, че техните страни са спечелили от членството в ЕС. Делът на хората, които виждат ползи от европейската интеграция на страната си, се е увеличил от 60% през септември 2016 г. на 64% през септември 2017 г. В същото време делът на онези, които отговарят, че страната им не е спечелила от членството в ЕС, е намалял от 31% на 25%.

В Ирландия 90% от хората дават положителен отговор, а в Италия делът им е само 39%.

Смятат ли хората, че техният глас има значение в ЕС и какви трябва да бъдат политическите приоритети съгласно общественото мнение? Отговорите на тези и други въпроси ще бъдат представени в сряда, когато се публикуват пълните резултати от представителното проучване, съобщиха от информационната служба на европейския парламент.

dnevnik.bg

Коментари

Новини Варна