IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 25°
България
20:47 | 19 октомври 2017
Обновен: 00:49 | 29 март 2024

Радев: Оградата по турската граница е напълно готова

За оставката му: Нинова да я иска от премиера

По материала работи: Слав Велев
Радев: Оградата по турската граница е напълно готова

Сто процента е изградена оградата по границата с Турция. Това обяви вътрешният министър Валентин Радев пред журналисти след среща с вътрешния министър на Словакия Роберт Калиняк.

 

Радев каза още, че защитните системи за председателството ще са готови до месец. Те ще са същите или подобни на тези, които е имало в държави при други европейски председателства. "Всичко онова, което може да ни предпази от инциденти", коментира Радев, цитиран от БТА.

 

За поисканата му днес оставка от лидера на БСП Корнелия Нинова, Валентин Радев отговори, че Нинова трябва да отнесе искането до премиера Бойко Борисов, тъй като той е човекът, който го назначава и освобождава.

 

Радев каза още, че не счита, че действията му са цензура на свободата на словото. Нинова поиска оставките на Радев и вицепремиера Валери Симеонов заради вчерашното решение на Министерския съвет за обявяване на възпрепятстващото съоръжение по българско-турската граница за стратегически обект за националната сигурност.

 

http://dnes.bg

 

Четете още:  

 

Коментари

Новини Варна