IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
България
21:37 | 27 октомври 2017
Обновен: 12:33 | 18 май 2024

Чакащите за бавачка родители - повече от детегледачите

Още три дни остават за подаване на заявленията

По материала работи: Юлиян Атанасов
Чакащите за бавачка родители - повече от детегледачите

Остават три дни за подаване на документи във връзка с осигуряване на услугата за отглеждане на дете по проект "Родители в заетост”, финансиран по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”.Родителите, които искат да се възползват от тази възможност, могат да подадат своите заявления до 17.00 ч. на 31.10.2017 г., припомнят от Агенцията по заетостта.

 

Срокът за набиране на заявления за детегледачи от безработни, които ще станата бавачки, ще продължи и след приключване на набирането на заявленията от родителите до пълното удовлетворяване на получените заявления от семействата.1 546 родители, желаещи да ползват услугата детегледач по проекта, вече подадоха своите заявления. Безработните пък, заявили в бюрата по труда към момента своето желание да станат детегледачи, са  вече 1 260.

 

Документите на кандидатствалите в обявения срок родители ще бъдат проверени за допустимост спрямо зададените по проекта критерии. В случай на наличен остатъчен финансов ресурс по програмата Агенцията по заетостта ще предприеме мерки за неговото усвояване.Агенцията по заетостта припомня, че право да подават заявления имат родители на деца от 0 до 5-годишна възраст, които не са записани в детски заведения.Родителите, които към момента на кандидатстване, не са включени в заетост, следва да започнат работа при работодател или като самоосигуряващо се лице в рамките на четири месеца от получаване на услугата за отглеждане на дете, а детегледачът може да полага грижа за детето в срок до 18 месеца.

 

dnes.bg

Четете още: Таксите за регистриране на НПО с нестопанска цел падат

Коментари

Новини Варна