Хеликоптер, кучета и жандармерия търсят бандитите от Сапарева баня
Един вече е задържан
Публикувана: 9 Nov 2017 | 11:59

Пореден случай на взривен банкомат. Тази нощ престъплението е извършено в Сапарева баня.


Престъплението е извършено в малките часове на нощта. Сигналът в полицията е получен в 3,30 ч. Банкоматът е монтиран в центъра на Сапарева баня, предаде кореспондентът на БГНЕС за региона.

Полицията е по петите на извършителите. Намерен е джипът на престъпниците. Обирджиите се крият в гората край село Боснек и спецполицаи претърсват района.


Операцията е под ръководството на главния секретар на МВР Младен Маринов.

 

Един от членовете на престъпната група, която тази нощ взриви банкомат в Сапарева баня, е задържан. Други трима се укриват в горски масив край село Боснек, съобщи главен комисар Младен Маринов.


"След преследване, заградителни мероприятия, колегите са засекли автомобил и извършителите. Те са преминали през загражденията, минали са през дере на река и автомобилът им е аварирал. Имало е опасност за живота на полицаите. Един от извършителите е задържан, други трима се издирват", съобщи комисар Маринов.

Следови кучета, хеликоптер на Гранична полиция и жандармерия участват в спецакцията в района на село Боснек. На място са и специални части, тъй като се предполага, че извършителите са въоръжени и опасни. Започна оглед на изоставения автомобил - джип БМВ Х5.


По думите на главния секретар на МВР това са хората, които са отговорни за част от взривените банкомати. "Все още не може да се потвърди дали в автомобила е оставена задигната от банкомата сума пари и каква е тя", добави той.


Предстои разпит на задържания участник в обира. Полицията знае кои са другите три лица, които се крият в гората на Боснек.

 

БГНЕС

 

Още по темата: Взривиха банкомат в Сапарева баня

Коментари ( 0 )