IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
България
21:23 | 14 декември 2017
Обновен: 01:59 | 25 април 2024

Симеонов: Премиерът ме саботира! Борисов: Стабилни сме

Концесията и вторият лифт на Банско предизвикаха размяна на реплики

По материала работи: Юлиян Атанасов
Симеонов: Премиерът ме саботира! Борисов: Стабилни сме

Строежът на втори лифт на Банско стана повод за размяна на реплики. По време на телевизионно интервю вицепремиерът Валери Симеонов обвини министър-председателя в саботаж на предложението му за промяна в концесионния договор за ски зона Банско."Премиерът компроментира и саботира моето предложение за промяна на концесията в Банско. В Програмата за управление пише, че трябва да се развива туризмът, да се насърчават инвеститорите, а това са текстове, които не се изпълняват, а саботират“, е заявил той пред BIT.От своя страна Бойко Борисов каза, че уважава всичките си заместници, а коалицията е стабилна.В Брюксел, помолен за коментар на днешните изявления на вицепремиера, свързани с промяна на концесионния договор за ски-зоната в Банск, премиерът също коментира.

 

 

"Не считам, че темата за концесията трябва да се продължава преди да имаме план за управление на Пирин. За да няма никакви спекулации, съм казал на Нено Димов – ако има възможност да се приеме точка за втори лифт на Банско, вносител ще бъда аз... Но нито в концесията, нито в плана фигурира изграждането на втори лифт", подчерта той и допълни, че по-стабилна коалицията не е била никога.Едва когато имаме план за управление, ще разгледаме въпросната концесия, поясни още Борисов, цитиран от БТА.

 

Факт е, че тази концесия много правителства от 2001 г., включително президентът Румен Радев със служебното правителство, се опита, но бързо се дръпна от тази тема, защото има още тогава фактическа грешка при подписването на концесията. Пожелах всичко това да се разгледа, за да не се създава обществено настроение срещу правителството, че обслужваме нечий интерес. Всичко е в рамките на правилата, по които се води Министерски съвет, заяви премиерът."Аз се отнасям с уважение към моите заместници, имам споразумение с тях и го спазвам. Не знам какво е казал Валери Симеонов, не мога да гледам всички негови участия по телевизиите", каза още Борисов.

 

dnes.bg

Четете още: 93% от българските деца - в нета, всеки ден!

Коментари

Новини Варна