IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 20°
България
14:05 | 16 декември 2017
Обновен: 17:59 | 17 март 2024

Мая Манолова готова да атакува в Конституционния съд мораториума за лекарствата

Националният омбудсман определи думата "битки" за дума на 2017 г.

По материала работи: Борис Проданов
Мая Манолова готова да атакува в Конституционния съд мораториума за лекарствата

Омбудсманът Мая Манолова потвърди готовността си да атакува в Конституционния съд мораториума върху финансирането на нови терапии за онкоболните и хората с автоимунни и редки заболявания през 2018 г., който беше окончателно одобрен от парламента през тази седмица.

 

В обзорното предаване "Годината" по Дарик Манолова заяви, че България е единствената европейска държава, която е превърнала в закон налагането на забрана за въвеждане на нови лекарства.
 

„Факт е, че тази година се дават повече пари за здравеопазване, става дума за милиони. Бяха проведени няколко успешни операции и службите разкриха контрабандни канали за износ на лекарства, които „ще запушат дупки“ в размер пак на милиони. Добре, тогава какъв е проблемът за 20 милиона, които са жизнено нужни и от които зависи живота на хора?“, попита омбудсманът.

 

„Аз наистина не мога да проумея, при положение, че има повече пари, да им дойде наум на тези, които управляват здравния сектор, да наложат забрана до достъпа на лекарствата на болни хора“, допълни Мая Манолова.
Националният омбудсман определи думата "битки" за дума на 2017 г.

dariknews.bg

Коментари

Новини Варна