IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
България
14:06 | 26 декември 2017
Обновен: 05:51 | 14 май 2024

В България няма бебешки храни със салмонелни бактерии

По информация на БАБХ

По материала работи: Юлиян Атанасов
В България няма бебешки храни със салмонелни бактерии

Във връзка с нотификация, получена по системата за бързо оповетсяване на храни и фуражи, която се отнася за наличие на салмонелни бактерии в храна за бебета, от Българската агенция по безопасност на храните съобщават, че в България няма налични продукти, които да съдържат салмонелни бактерии. Въпреки това с цел осигуряване на безопасността на консуматорите и предприемане на максимални предпазни мерки компанията Lactalis, както и българския представител, са решили да изтеглят всички продукти, произведени от фабрика Creon след 15.02.2017г.

 

Потребителите, които имат от тези продукти могат да ги върнат на търговеца, от който са ги закупили, препоръчват от БАБХ.На 10.12 2017 г. френските власти забраниха продажбата на мляко за бебета и още няколко бебешки храни, произвеждани от компанията Лакталис (Lactalis) за Франция и чуждестранни пазари. В България нямаше доставени от засегнатите партиди. Забраната бе предприета, поради установено наличие на салмонела в храните. Френското министерство на икономиката и финансите публикува списък с над 600 партиди, които бяха забранени за консумация.

http://agrozona.bg

 

 

Четете още: Българките раждат все по-късно, все по-рядко. Защо?

 

 

 

Коментари

Новини Варна