IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
България
16:09 | 15 януари 2018
Обновен: 07:47 | 18 април 2024

Хванаха 441 опаковки с контрабандни лекарства

Стоката на стойност над 16 хил. лв. е била предназначена за лечение на тежки форми на акне, шизофрения, репродуктивни проблеми, при химиотерапия и др.

По материала работи: manager
Хванаха 441 опаковки с контрабандни лекарства

Нов опит за пренасяне на контрабандни медикаменти предотвратиха митнически и гранични служители на ГКПП Капитан Андреево, съобщиха от пресцентъра на ресорното ведомство.

 

На 10.01.2018 г. на входящо трасе на МП Капитан Андреево пристига лек автомобил марка „BMW" с  регистрация Република Косово, в който пътували от Турция през България двама косовски граждани.

 

Пред митническите служители,  шофьорът на автомобила е декларирал, че пренася 47 чифта мъжки спортни обувки, които са задържани за поставяне под митнически режим, след което митническите служители извършват физическа проверка на автомобила и багажа на пътниците.  

 

При проверката на различни места между личния багаж, са открити 441 опаковки лекарствени продукти, предназначени за лечение на тежки форми на акне, шизофрения, репродуктивни проблеми, при химиотерапия и др.

 

В една от чантите са открити и фактури за закупените лекарства на обща стойност 38 817 турски лири, с левова равностойност от 16 730  лева.

 

Установено е, че медикаментите са собственост на шофьора, срещу който е съставен акт за нарушение на Закона за митниците. Контрабандните медикаменти са задържани, както и автомобилът, с който е извършено нарушението.

Коментари

Новини Варна