IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
България
17:14 | 21 януари 2018
Обновен: 10:38 | 26 април 2024

1 лв. за разрешително при индивидуалния лов на дива свиня

Засега във вид на предложение

По материала работи: Слав Велев
1 лв. за разрешително при индивидуалния лов на дива свиня

1 лв. да струва разрешителното за индивидуален лов на дива свиня, предлагат от Националния ловно-рибарски съюз (НЛРС) в писмо до земеделския министър Румен Порожанов. От там предлагат свикване на заседание на Ловния съвет, на което да бъдат прегласувани цените на всички категории разрешителни за лов. Мотивът за по-ниската цена при лова за диво прасе е опасността от навлизане на Африканската чума по свинете у нас. Държавите-членки препоръчват превантивно намаляване на запаса на дива свиня до 0,5 бр./100 ха.

 

От ловния съюз искат още ловуването на хищници да се извършва без придружител от държавното горско или ловно стопанство. „Практиката показва, че ДЛС и ДГС нямат възможност да осигурят придружители, които да присъстват по време на ловуването, което драстично намалява излетите за групово ловуване на хищници, от своя страна това води и до невъзможността на сдруженията да изпълняват плановете за ползване на хищници. Сред другите искания са и запазване цената за лов на местен дребен, мигриращ и водоплаващ дивеч. Припомняме Ви, че МЗХГ издаде заповед, според която се увеличава с 50 % стойността на разрешителното. До момента разрешителните струваха 5 лв., но според новите промени те ще скочат до 10 лв. Цените са определени за периода 1.03.2018 г. – 28.02.2019 г.

http://agrozona.bg

Четете още: АПИ с апел към шофьорите: Не пътувайте през нощта!

Коментари

Новини Варна