IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
България
12:22 | 21 януари 2018
Обновен: 08:42 | 16 март 2024

България не се възползва от големия земеделски пазар

Има да се извърши много работа, докато навлезем по-стабилно на подобни пазари, твърди Слави Трифонов от Националния съюз на градинарите в България

По материала работи: Юлиян Атанасов
България не се възползва от големия земеделски пазар

България се представя много слабо на огромния германски земеделски пазар. В същото време изложението "Зелената седмица" в Берлин е една отлична възможност за презентация на българските храни и напитки, а през тази година организацията на българската палата е много добро. Това коментира Слави Трифонов, член на УС на Националния съюз на градинарите в България, в предаването „В развитие“ с водещ Вероника Денизова.

 

„Има да се извърши много работа, докато навлезем по-стабилно на подобни пазари“, поясни той.Същевременно Трифонов посочи, че почти всичко в земеделието и преработката се обновява, а конкуренцията е огромна. „Трябва да имаме високо качество и оптимални цени“.По думите му има и много работа по отношение на промоцията, като това изложение също играе роля в това отношение. „Мисля, че скоро няма да можем да се похвалим със сериозни резултати на европейските пазари“, добави той.

 

Трифонов избори и стоките, с които страната ни, която тази година е партньор на изложението, се представя най-силно. Това са вина, сирена, сушени плодове, билки. По думите на специалиста през тази година се обръща сериозно внимание на един аспект, който в България все още не се счита за важен – опаковките на храните. Също така акцент се поставя и на безопасността на храните, особено на фона на някои скандали от миналата година, свързани с темата.

 

investor.bg

 

 

Четете още: Атакуваха профила на президента Румен Радев в социална мрежа

Коментари

Новини Варна