IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
България
13:07 | 22 януари 2018
Обновен: 03:56 | 16 април 2024

Младежи бяха спасени от снежен капан под Бузлуджа

Осем души с три автомобила прекараха нощта под върха

По материала работи: Слав Велев
Снимка БГНЕС

Осем младежи с три автомобила прекараха нощта в снежен капан под връх Бузлуджа, съобщава от Районната пътна служба в Казанлък. Тази сутрин те бяха спасени, добре са, но много изплашени. Младежите вече пътуват към домовете си заедно с двама родители, съобщи Илия Златев, директор на Областното пътно управление. Лично той тази сутрин с високопроходима автомобил е успял на два курса да стигне до младите хора.

 

Сигнал за инцидента подаден около 05:00 ч. тази сутрин.
 

Седемте момчета и едно момиче - ученици от техникума в Раднево, тръгнали около 22:00 ч. от Раднево с цел да „дрифтят“ в снега по затворения третокласен път между Шипка и Бузлуджа.

 

Снегът и преспите обаче ги изненадали и те останали заклещени в снега цяла нощ. Подали сигнал тази сутрин, че бедстват и на помощ към тях тръгнали двама от родителите. Единият от тях обаче също закъсал с автомобила си. На около 12 км от мястото, на което били младежите, закъсал и противопожарен автомобил на казанлъшката пожарна служба с четирима огнеборци, които също отивали на помощ. Те в момента чакат да бъдат изтеглени, но са на топло в заведение в близост.

 
Четири служби са били вдигнати на крак за тази спасителна операция.

 
45 сантиметра е в момента снегът на прохода „Шипка“, както и около Бузлуджа. Проблемът е силният вятър, който прави снегонавявания.

 
Предупреждението към шофьорите е да карат внимателно, със скорост, съобразена със зимните условия, да имат и подходящи зимни гуми.

Коментари

Новини Варна