IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
България
16:51 | 4 февруари 2018
Обновен: 20:07 | 19 април 2024

Шефът на АПИ обяви протеста във Видин за незаконен

Затварянето на главния път донася големи щети на превозвачите

По материала работи: Слав Велев
Шефът на АПИ обяви протеста във Видин за незаконен

Председателят на Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) инж. Дончо Атанасов заяви, че блокадата на международния път Е-79 край Видин е незаконна, предаде БНР. Стотици жители на града за втора поредна седмица се включиха в протест с искане за изграждане на магистрала до София и на тунел под прохода "Петрохан". Международният път остана блокиран за няколко часа.

 

Затварянето на главния път донася големи щети на превозвачите и на всички, които трябва да ползват това направление. Това е отговорност на организаторите, които имат разрешение за протести само в рамките на град Видин, посочи Дончо Атанасов. Той допълни, че още тази година ще започне строителството на най-тежката част от магистралата, която ще свързва Видин-София.

 

Шефът на АПИ не уточнява какво точно има предвид под "магистрала", тъй като магистрално трасе от Видин към София не е планирано и не е актуално, за разлика от широко спряганите магистрали "Хемус" и Русе - Велико Търново. Става дума за разширяване на пътя между Мездра и Ботевград, който обаче е само един от проблемните участъци. Ден преди протеста регионалният министър обеща тази година да започне ремонт на най-проблемните участъци от пътя от втория мост над Дунав до столицата. Неотдавна, при подписването на договора за изграждане на тол системата той обеща масови ремонти на пътища и "поне един тунел под Стара планина". В сравнително напреднала фаза са работите около подходите към евентуален тунел под Шипка.

 

fakti.bg

 

Четете още:   

Коментари

Новини Варна