IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
България
10:11 | 9 февруари 2018
Обновен: 21:19 | 21 март 2024

Красимир Вълчев: Камерите в детските градини могат да замаскират проблема

"Джендър идеология" няма да влиза в учебната програма, увери просветният министър

По материала работи: Слав Велев
Красимир Вълчев: Камерите в детските градини могат да замаскират проблема

С камерите може да замаскираме проблемите в детските градини. Това заяви министърът на образованието Красимир Вълчев в ефира на bTV. По думите му такива действия могат да се окажат демотивиращи за възпитателите.

 

Министърът е посещавал детска градина "Брезичка" в Бургас, но тогава коментирана е била материалната база. Вълчев обясни, че осъжда остро подобно поведение и го намира за недопустимо и наказуемо, но трябва да се има предвид, че това са единични случаи от общо над 90 хил. души педагогически персонал.

 

За скандалният клип, в които възпитателка бие децата в детската градина министърът каза, че ако проблемът е бил решен на равнище въпросното детско заведение, проблемът щял да остане скрит за обществото.

 

 

Относно джендър идеологията, засегната в Истанбулската комвенция, министър Вълчев обясни, че няма да бъде променяна програмата. "Анализирахме учебните програми - няма необходимост от промяна на никоя учебна програма", изтъкна Вълчев и допълни, че като общество ние сме приели политиката за равнопоставеност на половете и ценности за ненасилието.

 

"Към момента в учебните програми има ясно заложени ценности", категоричен беше образователният министър.

 

news.bg

 

Четете още:  

Коментари

Новини Варна