IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
България
22:00 | 17 февруари 2018
Обновен: 14:36 | 17 април 2024

Облачно време ни очаква, на места с превалявания

Над Черноморието ще има значителна облачност, с повече слънце над южното крайбрежие

По материала работи: Борис Проданов
Облачно време ни очаква, на места с превалявания

През нощта облачността от северозапад ще се увеличава. Минимални температури между минус 1° и 4°. 

 

Утре облачността над страната ще бъде значителна. Вечерта в северозападните райони ще превали слаб дъжд. В източните райони от страната ще духа слаб южен, в Дунавската равнина запад-северозападен вятър. Максимални температури между 5° и 10°, в югозападните райони до 13°. В София около 8°. Това съобщи дежурният синоптик Христо Христов от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при Българската академия на науките (БАН), предаде "Фокус". 

 

Атмосферното налягане ще бъде близко до средното за месеца. През деня ще се задържи почти без промяна.

 

През нощта срещу понеделник на много места в Северна България ще има превалявания от дъжд, а след полунощ, с проникването на по-студен въздух от североизток, в Предбалкана и високите полета на Западна България ще превали сняг.

 

Над Черноморието ще има значителна облачност, с повече слънце над южното крайбрежие. Ще духа слаб, преди обяд до умерен южен вятър. Максимални температури на въздуха: 7°-9°. Температурата на морската вода е 5-7°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

 

Над планините ще има значителна облачност, но почти без валеж. Ще духа предимно умерен запад-югозападен вятър, който по-късно през деня ще се ориентира от северозапад. Максимална температура на височина 1200 метра около 6°, на 2000 метра – около 0°.

 

През първата половина от следващата седмица ще преобладава облачно време. С прекъсвания и на места ще превалява, предимно слабо, ще има и дъжд, и сняг. Вятърът ще бъде от източна четвърт, слаб до умерен. Дневните температури ще се понижат, но като цяло, средните ще бъдат малко по-високи от обичайните.

dnes.bg

Коментари

Новини Варна