IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
България
19:45 | 23 февруари 2018
Обновен: 18:04 | 17 април 2024

Общински съветници искат оставката на кмета на Трявна

Неглижират се разрушената инфраструктура, чистотата, образованието и здравеопазването и други важни за жителите на общината проблеми

По материала работи: Борис Проданов
Общински съветници искат оставката на кмета на Трявна

Общинските съветници от Коалиция "Промяна" искат кметът на Трявна Дончо Захариев незабавно да подаде оставка. 

 

"Знаем, че можем да поискаме включване на дебат за оставката като точка в дневния ред на заседание на Общинския съвет, но и знаем, че мнозинството, обединено около групата на ГЕРБ няма даже да допусне този дебат там", изтъкнаха Людмил Бучев и Божидар Христов от Коалиция "Промяна".

 

Общинските съветници акцентират, че при техни срещи с хора от Трявна и Плачковци, както и по селата от общината чуват многобройни оплаквания. Хората се оплаквали от множество нерешени проблеми, на които кметът и ръководството на администрацията не обръщат внимание, обясни председателят на групата съветници от "Промяна" Людмил Бучев.

 

По думите му кметът системно не се справя със служебните си задължения и не работил за изпълнение на програмата за управление на общината.

 

Общинските съветници са категорични, че се неглижират разрушената инфраструктура, чистотата, образованието и здравеопазването и други важни за жителите на общината проблеми, а се дава приоритет на смехотворни мегаломански проекти.

 

Кметът не заставал зад интересите на Трявна и Плачковци, смятат от коалицията. Поведението на кмета било несериозно, а на моменти дори непристойно.

 

"Преди повече от година, ние от коалиция "Промяна" поискахме освобождаването на политически назначените лица в общината и да бъдат заменени с професионалисти. Не само, че това не се случи, а ситуацията стана по-зле", възмутени са общинските съветници. Действията на администрацията остават скрити за публичността.

 

"В тази връзка, изпълнявайки задълженията си произтичащи от клетвата, която сме положили да защитаваме интересите на гражданите на Община Трявна и без да се страхуваме от последиците, ние общинските съветници от местна коалиция "Промяна" призоваваме кмета на Община Трявна Дончо Захариев незабавно да подаде оставка", е записано в официална декларация подписана от трима общински съветници.

news.bg

 

Коментари

Новини Варна