IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
България
19:05 | 23 февруари 2018
Обновен: 04:31 | 16 април 2024

Теменужка Петкова подава оставка след сделката с ЧЕЗ

Новината съобщи самата тя след парламентарния контрол

По материала работи: Борис Проданов
Теменужка Петкова подава оставка след сделката с ЧЕЗ

Министър Теменужка Петкова подава оставката си след скандала със сделката за ЧЕЗ. Новината съобщи самата Петкова след парламентарния контрол. 
 

Припомняме, вчера стана ясно, че чешката ЧЕЗ е одобрила сделката за продажба на активите в България и купувача "Инерком Груп". По предварителна и непотвърдена информация стойността на сделката е около 320 милиона евро.

 

За да няма съмнение около сделката и заради близките й отношения с купувача на ЧЕЗ тя е депозирала оставката си пред премиера Бойко Борисов. Сега той трябвало да реши дали тя ще остане на поста.
Иначе по сделката Теменужка Петкова коментира, че е редно ДАНС да направи пълна проверка. Проверка ще направят и КЕВР, КЗК, КФН.

 

Теменужка Петкова посочи, че не е кумувала на Гинка Върбакова, но се познава с нея от 20 години. Тези хора аз ги познавам и понеже не искам да се коментират някакви отношения и да има поводи за съмнения по отношение на сделката и да се намесва името на премиера, аз разговарях с премиера и това, което смятам, че трябва да се направи в една такава ситуация при най-малките съмнения, проблеми или някакви влияния, въздействия, смятам, че достойната постъпка е човек да си подаде оставката, обясни Теменужка Петкова.

 

"Аз разговарях с премиера и ще депозирам своята оставка", той ще вземе решение, посочи тя.
 

Припомняме, сделката за ЧЕЗ включва "ЧЕЗ Електроразпределение", "ЧЕЗ Електро", "ЧЕЗ Трейд", както и ВЕИ активи. Купувачът "Инерком България" ЕАД е част от групата на "Инерком", която оперира на пазара от над десет години. Едноличен собственик е Гинка Върбакова. Тя е и член на УС на Българската фотоволтаична асоциация.

news.bg

Коментари

Новини Варна