IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
България
21:54 | 23 февруари 2018
Обновен: 04:31 | 16 април 2024

Започна програмата за студентски бригади в САЩ през 2018 г.

Между 5000 и 6000 български студенти ще заминат през лятото зад океана

По материала работи: Борис Проданов
Започна програмата за студентски бригади в САЩ през 2018 г.


От днес посолството на Съединените щати в България започва програмата за студентски бригади за 2018 г., предаде БНТ.

 

През тази година между 5000 и 6000 български студенти ще заминат през лятото зад океана. Първите визи, издадени на участници летните програми за работа и обучение в САЩ, вече са връчени на заминаващите.

 

"Изискванията за участие в програмата не са сложни, трябва да говорите английски на ниво, което да ви позволява свободно да общувате, да сте студенти редовно обучение и да имате валидна работна оферта." - поясни Кейт Макгиъри, генерален консул в посолството на САЩ в България.

 

От 2000 г. насам американската страна е издала над 100 хиляди визи по студентските програми. Повечето от кандидатстващите са одобрени.

 

"Силата е във вас, силата е да пътувате, да изследвате новото, да предизвиквате себе си и да се върнете в България, за да градите позитивно бъдеще." - посочи посланик Ерик Рубин.

 

Идеята на програмите е участниците в студентските бригади да започнат свой бизнес впоследствие и да внасят свежи идеи в бизнес средата у нас.

 

От посолството припомниха, че за да отпаднат визите за български граждани е необходимо отказите да са под 3% - такива са регламентите определени от Конгреса на САЩ за цял свят. През 2017 г. отказите на визи за български граждани са близо 15 на сто.

news.bg

Коментари

Новини Варна