IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 22°
България
18:38 | 24 февруари 2018
Обновен: 04:33 | 16 април 2024

Борисов поиска пълна проверка на сделката по продажбата на ЧЕЗ

Премиерът също така поиска в разследването да се включи Комисията за енергийно и водно регулиране

По материала работи: Деян Михайлов
Борисов поиска пълна проверка на сделката по продажбата на ЧЕЗ

Премиерът Бойко Борисов поиска пълна проверка на сделката по продажбата на ЧЕЗ, съобщиха от пресцентъра на Министерски съвет.

Борисов възложи на Държавната агенция "Национална сигурност" и Националната агенция по приходите да направят пълна проверка на сделката по продажбата на електроразпределителното дружество ЧЕЗ, както и на дружеството купувач - "Инерком България".

Премиерът също така поиска в разследването на всички обстоятелства да се включат Комисията за енергийно и водно регулиране и Комисията за финансов надзор.
Борисов разговаря с ръководствата на НАП и КФН, които го увериха, че наблюдават сделката от четвъртък и ще извършат незабавна проверка.

От Министерски съвет припомнят, че правителството няма отношение по сделката между двете частни компании, но ще използва ресурса си да провери всички обстоятелства и да гарантира енергийната сигурност.

news.bg

Коментари

Новини Варна