IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
България
14:13 | 24 февруари 2018
Обновен: 03:44 | 17 април 2024

Сектор "Сигурност" протестира пред Министерството на правосъдието

Уж държавата тъне в разкош, а пари за нас няма, иронично отбеляза говорител на синдиката на надзирателите

По материала работи: Слав Велев
Сектор "Сигурност" протестира пред Министерството на правосъдието

Служителите на затворите в цялата страна се събраха пред сградата на Министерството на правосъдието. Исканията им са непроменени – по-добри условия на труд и изравняване на заплащането с това на колегите им от МВР, тъй като са под един общ закон.Преди 2 седмици от Министерството на правосъдието заявиха, че могат да отделят едва 5% увеличение на за заплатите. Служителите обаче отказаха това подаяние, тъй като за тях сумата е обидно малка.

 

Синдикатът на служителите в местата за лишаване от свобода подчерта, че протестите ще приключат мигновено, щом исканията им бъдат абсолютно изпълнени."Държавата ще трябва да намери пари. Оттук нататък за нас това е въпрос на чест. Преди няколко дни министър-председателят каза, че държавата тъне в разкош и сме в ТОП 5 на Европа. Не знам, защо няма пари в бюджета", отбеляза говорител на синдиката пред репортера на Bulgaria ON AIR Илияна Шишкова.

 

bgonair.bg

 

Четете още: БЛС решава дали да бъде даден мандат за подписване на Националния рамков договор

Коментари

Новини Варна