IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
България
16:40 | 7 март 2018
Обновен: 09:16 | 28 март 2024

Ангажират повече социалните работници с децата, настанени в социална услуга

Това каза социалният министър Бисер Петков по време на заседанието на парламентарната комисия по труда и социалната политика

По материала работи: Слав Велев
Ангажират повече социалните работници с децата, настанени в социална услуга

Предвиждат се промени в подзаконовата нормативна уредба, с които социалните работници да станат по-ангажирани със случая на всяко дете, настанено в социална услуга . Това каза социалният министър Бисер Петков по време на заседанието на парламентарната комисия по труда и социалната политика. Петков отговаря на депутатски въпроси.

 

Той уточни, че социалните работници, които насочват децата към съответната социалната услуга, ще наблюдават развитието на всяко дете, ще работят с него, ще следят кога то може да бъде изведено от услугата и върнато в биологичното семейство, ако има такава възможност.

 

Предстоящи промени в правилника за прилагане на Закона за интеграция на хората с увреждания предвиждат парите за медицински изделия да не бъдат давани на ръка на хората с увреждания, а Агенцията за социално подпомагане директно да се разплаща с доставчиците. В момента хората получават целевата помощ в пари и отиват при лицензиран доставчик, за да закупят съответното медицинско изделие.

 

По думите на Бисер Петков с промените ще се осигури от една страна облекчаване на хората, ще отпадне необходимостта да посещават многократно дирекциите "Социално подпомагане", а от друга - ще има сигурност в целевото разходване на средствата.

 

dariknews.bg

 

Четете още:   

Коментари

Новини Варна