IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
България
15:15 | 8 март 2018
Обновен: 06:05 | 17 март 2024

Пламен Георгиев твърдо: Не съм обвързан с когото и да е

Скоро очаквайте резултати и то много сериозни, увери шефът на новия антикорупционен орган

По материала работи: Слав Велев
Пламен Георгиев твърдо: Не съм обвързан с когото и да е

Шефът на новия антикорупционен орган Пламен Георгиев отрече категорично всички обвинения на БСП за политическа зависимост и коментира, че е разочарован от дебата в парламента за избора му на тази длъжност.

 

По време на разискванията социалистите скочиха, че Георгиев е бил зам.-министър на правосъдието в кабинета "Борисов 1". Те настояха, че той е бил наблюдаващ прокурор и по досъдебно производство срещу Ваньо Танов.

 

"Наслушах се на страхотни глупости, което ме разочарова. Толкова години съм си градил авторитета и да се политиканства на мой гръб, не мисля, че беше достойно. Няма да допусна някой да твърди, че съм обвързан с когото и да е - никога не съм бил член на политическа партия, поканен съм като независим експерт в кабинета, после съм бил в независим орган - КОНПИ", отсече Пламен Георгиев.

 

Той обясни и че прокуратурата е установила съдържанието на разговора между Ваньо Танов и Бойко Борисов, имало е проверка, с която обаче той няма нищо общо.

 

"Такъв разговор не съм чул и няма как да го чуя. Беше установено, че няма никакви нарушения с воденето на делото до момента, в който съм наблюдаващ прокурор", каза Георгиев.

 

Той обеща и че добрите резултати на КОНПИ до момента ще бъдат пренесени и в новия орган.

 

"Вече имаме няколко реализации, очаквайте тези седмици нови и нови резултати и разкрития, ще бъдат хванати хора с пари", увери Георгиев без да дава подробности.

 

Той аргументира независимата си работа и с това, че по дело, по което е работил той, е бил вкаран в затвора политик за корупция - Митхат Табаков.

 

Пламен Георгиев не разкри кой ще избере за свой заместник, но бе категоричен в неговия професионален профил -  човек, който познава оперативната работа и който разбира от отнемане на имущество.

 

Dnes.bg

Коментари

Новини Варна