IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
България
14:15 | 17 март 2018
Обновен: 11:16 | 19 април 2024

Протест срещу джендър идеологията пред парламента

Недоволни се събраха и във Варна

По материала работи: Борис Проданов
Протест срещу джендър идеологията пред парламента

Около 200 души се събраха на протест днес пред Народното събрание, обявен като насочен срещу джендър идеологията. Недоволството на протестиращите е провокирано от възможността да бъде ратифицирана т. нар. Истанбулска конвенция.„Основно право на човекът е да живее непокварен“, „Не на Содом и Гомор в училищата“, пише на част от множеството плакати, които носят протестиращите в София.

 

„Човек сам може да определя своя пол и да променя своя пол в противоречие с определения му при раждането му въз основа на неговите биологични характеристики“, заяви един от демонстрантите пред „Хоризонт“.

 

И обясни: „Тоест игнорират се тези характеристики и полът се определя според вътрешното усещане на човека, какъвто той се усеща, което мислим, че не почива, първо, на обективната наука, и второ - това е разрушително за идентичността на личността“.

 

„Вярвам, че има само два пола - мъж и жена“, каза друга участничка. И продължи: „Като бъдеща майка не искам децата ми да израстват в такова поколение. Като бъдеща учителка също не искам да преподавам това на децата и съм против налагането на третия пол“.

 

Демонстрантите се обявиха и против „насилствения начин“, с който Истанбулската конвенция „налага определени идеи за брака, за семейството, за възпитанието на децата“.Протестиращите ще внесат в понеделник в Народното събрание и Министерския съвет декларация срещу повторното внасяне на Истанбулската конвенция за ратифициране в парламента и налагането на джендър идеологията в българското общество.

 

Подобен протест имаше отново и във Варна. Недоволните започнаха подписка срещу приемането на Истанбулската конвенция и т.нар. джендър идеология. Те се събраха пред катедралния храм “Свето Успение Богородично“ и споделиха притеснения, че Европейският съюз иска да наложи конвенцията.

 

БНР

 

Още по темата: Варненци протестираха срещу Истанбулската конвенция

Коментари

Новини Варна