IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
България
21:03 | 20 март 2018
Обновен: 01:17 | 18 април 2024

Язовир "Кърджали" прелива, няма опасност за хората

Нивото на Дунав се покачва застрашително

По материала работи: Слав Велев
Язовир "Кърджали" прелива, няма опасност за хората

Язовир "Кърджали" е започнал да прелива, но засега няма опасност за населените места по поречието на река Арда, съобщи в Ловеч министърът на вътрешните работи Валентин Радев, цитиран от БТА.

 

По думите му страната ни е готова дори да предупреди Гърция и Турция, ако се повиши още нивото на язовира и ситуацията не може да бъде овладяна.

 

Радев допълни, че има опасност за две къщи в Карнобат, заради преливна вълна от язовира край село Сърнево.

 

"Ситуацията е овладяна, но язовирът е под наблюдение. Поставени са двеста чувала с пясък, за да бъдат предпазени къщите на хората", каза още министърът.

 

Той добави, че всички водоеми в страната се наблюдават, включително и нивото на река Дунав, което е започнало да се покачва застрашително.

 

В Ловеч Валентин Радев се срещна с ръководството на ОДМВР - Ловеч , началниците на Районните управления и секторите в дирекцията, както и с областния управител, кметовете на общини и населени места. Той изслуша и годишния отчет на директора на ОДМВР - Ловеч старши комисар Милен Маринов за дейността на дирекцията.

 

http://dnes.bg

 

 

Коментари

Новини Варна