IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 23°
България
20:37 | 23 март 2018
Обновен: 19:49 | 23 март 2024

Пътници от Франция влязоха в България без проверка

Инцидентът станал на летище София

По материала работи: Слав Велев
Снимката е илюстративна.

40 души, идващи от Франция, са влезли в страната ни, без да преминат граничен контрол. Пътниците пристигнали на летище София. В кабинките за гранична проверка обаче нямало служители на ГД „Гранична полиция”, които да ги проверят, съобщава Дарик.

 
Министърът на вътрешните работи Валентин Радев обясни, че е недопустимо на най-добре пазената и най-хвалената сухопътна граница да се случват подобни неща.хТой допълни, че и друг път е имало такива случаи. 
 

На 20 март следобед на летище София пристигнал самолет от Париж. Когато пътниците на самолета стигнали до кабинките за гранична проверка, обаче, установили, че всички служители на „Гранична полиция”, разпределени на шест гишета са напуснали постовете си. 40 човека, кацнали от френската столица, необезпокоявано, без никой да провери документите им влезли в страната ни. Служителите на МВР се върнали на работните си места и започнали да проверяват документите на останалите, все още не успели да преминат пътници.
 

Ситуацията притесни вътрешния министър Валентин Радев, който сподели, че е недопустимо някой да влезе в страната ни без проверка. Той допълни, че това се е случвало и преди, но ще провери дали има наказани.
 

Очаква се на служителите, напуснали работните си места да се наложи дисциплинарно наказание. Влизането на 40 души в страната ни, без да преминат граничен контрол, се случва след като наскоро министър-председателят Бойко Борисов за пореден път обвини част от страните в ЕС за "несправедливо" отношение към България и за "измисляне" на причини за отказ от членство в Шенген.


В началото на февруари по време на своя реч на конференция в Брюксел Борисов заяви, че страната ни най-добре пази границите си. Министър-председателят допълни, че българският данъкоплатец дава стотици милиони за европейската сигурност.

 
От „Гранична полиция” обясниха, че в момента се установяват причините за допуснатите у нас, без проверка, пътници от Франция.

 

 

Коментари

Новини Варна